Chokoladekage



150 gr smør
3 dl. sukker
3 dl. hvedemel
3 sp.sk. cacaopulver
1 tsk. vaniliesukker
2 tsk. bagepulver
2 tsk. æg
3/4 dl. mælk (tre fjerdedele)
3/4 dl. kaffe (tre fjerdedele)

Smelt smørret og lad det køle. Bland sukker, mel, cacao, vaniliesukker og bagepulver i en skål.
Rør det smeltede smør i dejen sammen med æg og mælk, og tilsæt til sidst den varme kaffe.
Kom dejen i en smurt form, der er drysset med rasp.
Sæt straks kagen i ovnen, og bag den ved 160 grader (varmlufts ovn) i ca. 40 minuter.
Stik i kagen med en strikkepind, for at se om den er bagt.

Glasur: 2 sp.sk smør (Her smager det bedst hvis det faktisk er smør!)
2 sp.sk cacaopulver
2 dl. flormelis
1 til 2 sp.sk varm kaffe

Det er bedst hvis glasuren lægges på mens kagen endnu er lun.

Det sker i øvrigt ind i mellem at kagen falder lidt sammen under bagning; det gør heldigvis ikke noget dårligt ved smagen :-)

Kagen kan med fordel pyntes med flag eller chokoladeknapper alt efter anledning.