Æblekanelkage



Ingredienser:

2 æg
250 g sukker
250 g mel
2 tsk bagepulver
3 dl piskefløde

4-5 æbler

100 g sukker
1 spsk kanel
½ dl smeltet margarine

Tilbehør:
9 % creme fraiche


Pisk æg og sukker til det er luftigt. Tilsæt mel, bagepulver og piskefløde. Pisk dejen sammen.
Kom dejen i en smurt springform (25 cm i diameter).
Skræl æblerne og skær dem i tynde både (ca. 1,5 cm hvor de er bredest).
Fordel æblebådene i dejen, ved at presse den tynde side af båden ned i dejen. Begynd evt. med en cirkel af både hele vejen rundt med spidsen af båden pegende ud mod springformens kant.
Bland sukker og kanel, og fordel det udover kagen
Smelt margarinen (skal ikke være meget varm) og fordel den smeltede margarine på kanelsukkeret.

Bag kagen i varmluftovn ved 160 grader C i ca. 65 min (Almindelig ovn ca. 175 grader C)


Serveres med creme fraiche og meget gerne med en god kop te.